Charts.cz/Fórum/Kdo jsou nejlepší poskytovatelé automatizovaného obchodování pro začátečníky?

Kdo jsou nejlepší poskytovatelé automatizovaného obchodování pro začátečníky?

Mám dotaz ohledně automatizovaného obchodování, protože si nejsem úplně jistý, kde začít. Je to pro mě úplně nová oblast a jsem si vědom, že existuje spousta různých platforem a služeb, které nabízejí různé možnosti obchodování bez nutnosti neustále sledovat trhy. Ale jak se v tom všem vyznat? Jaké jsou ty nejlepší možnosti pro někoho, kdo s tímto stylem investování teprve začíná? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní platformy, které jsou obzvlášť uživatelsky přívětivé nebo mají dobré vzdělávací materiály pro nováčky. Dále bych ocenil názory na to, jak důležité je mít na začátku zkušeného mentora nebo komunitu, která by mi mohla pomoci se naučit základy. Měli byste doporučit nějaké specifické nástroje nebo software pro automatizaci obchodování, které jsou oblíbené mezi začátečníky? A co třeba poplatky? Jak moc na tohle všechno musím myslet, když začnu investovat do automatizovaných systémů? Určitě se chci vyhnout podvodům a nekvalitním poskytovatelům, takže pokud máte nějaké tipy na ověřené a důvěryhodné platformy, budu za ně moc vděčný. Děkuji předem za vaše rady!

166 slov
1.7 minut čtení
4. 10. 2024
Michaela Malíková
Michaela Malíková

Automatizované obchodování může být skvělý způsob, jak začít s investováním, takže tady je pár tipů. Pro začátečníky bych doporučil platformy jako eToro nebo TradingView. Ty jsou dost intuitivní a mají dobré vzdělávací materiály. Můžeš se tam naučit základy a sledovat, jak ostatní obchodují.

Dále je dobré kouknout na MetaTrader 4 nebo 5, což jsou populární platformy pro algoritmické obchodování a nabízí spoustu nástrojů, ale může to být ze začátku trochu složitější.

Pokud jde o poplatky, tak si dej pozor na to, jaké má platforma poplatky za obchodování, protože to může ovlivnit tvůj zisk. A ano, mít zkušeného mentora nebo komunitu je super důležité! Můžeš se připojit k fóru nebo skupině na sociálních sítích, kde ti ostatní pomůžou a navíc ti můžou doporučit další užitečné nástroje.

Určitě se vyhni podezřelým platformám a radši si ověř doporučení od lidí, co už nějakou dobu obchodují. Předtím než začneš investovat, udělej si pořádný průzkum a testuj demo účty. Hodně štěstí!

155 slov
1.6 minut čtení
13. 4. 2023
Alena Vobořilová
Alena Vobořilová

Když začínáš s automatizovaným obchodováním, tak bych doporučil podívat se na platformy jako eToro nebo ZuluTrade. Tyhle mají skvělý uživatelský interface a spoustu vzdělávacích materiálů, což je pro nováčky fakt super. Důležitý je taky mít možnost kopírovat obchody úspěšnějších traderů, což ti může dost pomoc.

Pokud jde o mentory nebo komunity, určitě to doporučuju. Můžeš se připojit k různým diskuzním skupinám nebo fórům, kde se lidi dělí o zkušenosti a tipy. A co se týče softwaru, tak MetaTrader je hodně populární mezi začátečníky, i když je třeba mít trošku technické znalosti.

Poplatky jsou taky důležité – zjisti si, jaké jsou poplatky za obchodování na daných platformách, protože to ti může snížit zisky. Hlavně se vyhni těm platformám, který slibují zázračné zisky bez práce – to většinou nebývá pravda. Takže dobře vybírej a hodně štěstí!

134 slov
1.3 minut čtení
15. 4. 2023
Vladimíra Ševčíková
Vladimíra Ševčíková
Podobné otázky