Charts.cz/Fórum/Jak začít s automatizovaným obchodováním akcií bez zkušeností?

Jak začít s automatizovaným obchodováním akcií bez zkušeností?

Zajímá mě, jak se dostat do světa automatizovaného obchodování akcií, ale nemám žádné zkušenosti. Je vůbec možné začít investovat do akcií, když jsem nikdy předtím neobchodoval? Jaké jsou základní kroky, které bych měl udělat, abych se do toho pustil? Slyšel jsem o různých platformách a nástrojích, které slibují snadné obchodování, ale není mi jasné, jak správně vybrat tu pravou. Měl bych začít s nějakým demo účtem nebo rovnou investovat do reálných peněz? Jaké strategie jsou vhodné pro nováčky a co bych měl vědět o rizicích? Odpovědi na tyto otázky by mi opravdu pomohly. Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké knihy nebo online kurzy, které byste doporučili pro pochopení základních principů automatizace obchodování. Jak dlouho trvá se v tom zorientovat a co vše je třeba sledovat na trhu? Pokud máte nějaké vlastní zkušenosti nebo tipy, budu vděčný za každou radu, kterou mi můžete poskytnout. Děkuji!

145 slov
1.5 minut čtení
10. 9. 2022
Štěpán Havel
Štěpán Havel

Jasně, začít s automatizovaným obchodováním bez zkušeností může být trochu oříšek, ale jde to. Tady je pár tipů, co dělat. První věc, co doporučuji, je najít si platformu pro obchodování, která nabízí demo účet. To ti umožní zkoušet strategie a naučit se, jak to funguje, aniž bys riskoval reálné peníze. Zjisti si, které platformy mají dobré recenze a nabízejí nástroje jako backtesting a snadné programování strategií.

Další krok je seznámit se se základy obchodování - můžeš zabrouzdat do knih jako "A Beginner's Guide to Day Trading Online" nebo hledat online kurzy na YouTube. Je dobré pochopit pojmy jako technická analýza, indikátory a rizikový management.

Co se týče strategií pro nováčky, doporučuji začít s jednoduchýma strategiema založenýma na trendu nebo průměrech. A pamatuj, že riziko je vždycky přítomné. Nikdy neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit.

Pokud chceš být úspěšný, sleduj trhy pravidelně a analyzuj svoje obchody. Čas na zaučení se liší - někomu to trvá pár měsíců, jinému i roky. Ale hlavně buď trpělivý a nečekej zázraky hned na začátku.

168 slov
1.7 minut čtení
25. 9. 2024
Elena Janoušková
Elena Janoušková

Jasně, automatizovaný trading může vypadat jako něco pro profíky, ale klidně to zvládneš i bez zkušeností. Začni tím, že se podíváš na nějaké online platformy jako je MetaTrader nebo TradingView, kde si můžeš vyzkoušet demo účet. To ti umožní obchodovat s virtuálními penězi a pochopit, jak to funguje bez rizika.

Pokud jde o strategie, zkus začít s jednoduchými přístupy jako je sledování trendů nebo používání základních indikátorů jako MA (klouzavé průměry) nebo RSI. Je dobrý mít na paměti, že riziko je vždycky přítomné, takže neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit.

Knihy o tradingu najdeš spoustu, ale doporučuji třeba "A Beginner's Guide to Forex Trading" nebo "The Intelligent Investor". Jsou tam dobré základy. Online kurzy můžeš najít na platformách jako Udemy nebo Coursera – většinou za rozumný peníze.

Zorientovat se v tom může trvat měsíce, ale pokud se do toho ponoříš a budeš sledovat trh pravidelně, rychle se naučíš. Důležitý je mít trpělivost a nečekat zázraky hned. Hodně štěstí!

157 slov
1.6 minut čtení
7. 10. 2024
Žaneta Marešová
Žaneta Marešová
Podobné otázky