Jaké lokality jsou nejlepší na investice do bytů? Zajímá mě návratnost.
Přemýšlím o investování do nemovitostí, konkrétně o bytech a chtěl bych se zeptat, jaké lokality jsou podle zkušenějších investorů v současné době nejzajímavější. Zajímá mě nejen to, kde by se dalo investovat, ale hlavně jaká je tam návratnost investice. Trošku se orientuju v trhu, ale fakt bych rád věděl, jestli někdo z vás má konkrétní doporučení ohledně měst nebo čtvrtí, které se teď vyplatí sledovat. Například jestli je lepší obracet pozornost na menší města, kde ceny ještě nejsou tak přemrštěné, nebo se raději soustředit na velké metropole, kde je sice vyšší cena, ale i jistější pronájem. Jaké máte zkušenosti s návratností? Mě zajímají primárně byty na pronájem, protože bych chtěl mít nějaký pasivní příjem. A co lokalita? Myslíte, že je důležité sledovat trend rozvoje daného místa a případně i infrastruktury? Někde jsem slyšel, že spousta investorů teď dává přednost oblastem s dobrou dostupností veřejné dopravy a služeb. Jak moc to hraje roli ve vašich rozhodnutích? Budu vděčný za jakékoliv tipy nebo i osobní zkušenosti. Díky!