Charts.cz/Fórum/Které akcie s vysokým dividendovým výnosem jsou teď nejvíc populární?

Které akcie s vysokým dividendovým výnosem jsou teď nejvíc populární?

Jsem v poslední době hodně zaujatý investicemi do akcií, a to především těch, které nabízejí vysoký dividendový výnos. Zajímalo by mě, jestli byste mohli doporučit nějaké společnosti, jejichž akcie jsou teď v kurzu a slibují stabilní a zajímavou dividendu. Mám pocit, že je dobré mít část portfolia zaměřenou na dividendové akcie, protože to může pomoct vytvořit pasivní příjem, což je teď pro mě důležité. Vím, že některé sektorové společnosti jako třeba ty z oblasti energií nebo telekomunikací často vyplácejí zajímavé dividendy, ale chci se ujistit, že se jedná o aktuální informace. Jaké jsou vaše zkušenosti? Které akcie s vysokým dividendovým výnosem byste aktuálně doporučili? A jaké faktory berete v potaz při výběru těchto akcií? Zajímalo by mě také, jak se díváte na rizika spojená s investováním do těchto akcií. Děkuji za vaše tipy a názory!

135 slov
1.4 minut čtení
7. 7. 2023
Daniel Malík
Daniel Malík

Dobrý den, pokud hledáš akcie s vysokým dividendovým výnosem, tak teď jsou celkem populární třeba akcie společností jako AT&T nebo Verizon v oblasti telekomunikací. V energetice se mluví o firmách jako ExxonMobil nebo Chevron, které pravidelně vyplácejí solidní divi. Taky je dobrý kouknout na REIT (real estate investment trusts), ty mají většinou pěkné výnosy.

Při výběru je fajn sledovat stabilitu vyplácení dividend, aby to nebylo jen na chvíli. Důležitý je taky poměr výplaty dividend k zisku, abys měl jistotu, že firma si může dividendy dovolit i v těžších časech. Rizika jsou jasná – pokud se firmám nedaří, dividendy můžou klesnout nebo se úplně zastavit. Takže doporučuji mít diverzifikované portfolio a nezapomínat na to, že investice do akcií není bez rizika. Hodně štěstí!

122 slov
1.2 minut čtení
14. 9. 2023
Žaneta Štěpánková
Žaneta Štěpánková

Jasně, investice do akcií s vysokým dividendovým výnosem je fajn směr. Teďka se hodně mluví o firmách jako AT&T, ExxonMobil nebo třeba Coca-Cola. Tyhle firmy mají dlouhou historii vyplácení dividend a většinou to dělají i v těžších časech. Při výběru akcií je dobrý koukat na stabilitu výplaty dividend, poměr vyplácení a taky na celkovou finanční zdravost firmy. Rizika? No, můžeš narazit na pokles cen akcií nebo na snížení dividend, pokud má firma problémy. Snaž se diversifikovat a nevsázet všechno na jednu kartu. Je dobrej nápad mít část portfolia v těchto dividendových akciích pro pasivní příjem, ale měj na paměti i potenciální rizika.

102 slov
1 minut čtení
2. 6. 2024
Eva Kopalová
Eva Kopalová