Co všechno bych měl zvážit před koupí drahých kovů?
Zdravím všechny, přemýšlím o investování do drahých kovů, jako jsou zlato, stříbro a platina. Je to pro mě zatím docela nová oblast a chtěl bych se zeptat, co všechno bych měl vědět, než se rozhodnu udělat nějakou větší investici. Vím, že ceny drahých kovů mohou dost kolísat, takže jak si mohu být jistý, že kupuji ve správný čas? Jaké jsou nejdůležitější faktory, které ovlivňují hodnotu těchto kovů? Měl bych se zaměřit na fyzické kovy, tedy mince nebo bary, nebo jsou lepší alternativy jako ETF fondy zaměřené na drahé kovy? A co se týče likvidity – jak snadno mohu své investice prodat v případě potřeby? Trošku mě také zajímají poplatky spojené s nákupem a prodejem, protože slyšel jsem, že to může být docela vysoké. Kde je nejlepší místo k nákupu? Má smysl nakupovat u specializovaných prodejců nebo je lepší zvolit banky? A co daně – musím počítat s nějakými specifickými daňovými povinnostmi při prodeji drahých kovů? Pokud máte s investováním do drahých kovů nějaké zkušenosti nebo tipy, budu moc rád za každou radu! Díky!