Jak začít investovat do zlata a stříbra?
Zajímá mě, jak vlastně začít s investováním do zlata a stříbra. Slyšel jsem o tom, že je to skvělá možnost, jak uchovat hodnotu peněz, hlavně v těchto nejistých časech. Ale kde vůbec začít? Myslím, že je důležité vědět, jestli se vyplatí nakupovat fyzické kovy nebo spíš investiční fondy zaměřené na zlato a stříbro. Jaké jsou výhody a nevýhody každého přístupu? A co třeba ceny – jak se určuje cena zlata a stříbra? Je lepší nakoupit nyní, nebo počkat na nějakou příznivější dobu? Zajímalo by mě, jaké jsou nejlepší platformy pro nákup těchto kovů a jestli je potřeba mít nějaké speciální znalosti před tím, než do toho skočím. Mám také obavy z bezpečnosti – jak správně skladovat fyzické zlato a stříbro, abych se o ně bál? A co daně? Jak to funguje s daněním příjmů z investic do zlata a stříbra? Rád bych slyšel názory lidí, co s tím mají zkušenosti. Jak dlouho to trvalo vám, než jste se dostali do toho správného rytmu investování do těchto kovů? Opravdu se dá na tomto trhu vydělat, nebo je to spíš taková sázka na jistotu v těžkých časech? Děkuji všem za rady!