Jaké faktory dělají NFT cennější?
Když se podívám na svět NFT, tak se mi honí hlavou spousta otázek. Jedna z nich je, co vlastně dělá některé NFT cennější než ostatní. Je to jenom o umění nebo nějaké grafice, nebo hraje roli i něco jiného? Jak moc ovlivňuje hodnotu popularita tvůrce? Mám pocit, že když je nějaký umělec slavný nebo má dobrou pověst, tak jeho NFT jdou na dračku. Ale co když se někdo rozhodne investovat do NFT od méně známého umělce? Jak moc je to riskantní? Je důležitá i platforma, na které se NFT prodává? Slyšel jsem, že některé platformy mají lepší reputaci a tím pádem i NFT tam nabízené jsou více ceněné. Jak moc to ovlivňuje celkovou hodnotu? A dále, jak velkou roli hrají unikátnost a vzácnost jednotlivých tokenů? Mám pocit, že čím méně kusů je k dispozici, tím více stoupá cena. Ale pořád je tu otázka – jak poznat, které NFT budou v budoucnu žádané? Mám obavy o investice do NFT, protože trh je tak proměnlivý a hodnota může rychle klesnout. Takže jaké faktory by měly hrát hlavní roli při hodnocení hodnoty NFT? Jak si udělat vlastní analýzu a nezaplatit za něco, co za pár let nebude mít žádnou hodnotu? Jak v tom všem poznat trend a vyčnívat nad ostatními investory? A nakonec, jak laskavý může být trh s NFT pro nováčky, kteří teprve začínají?