Jak efektivně kombinovat různé ETF pro snížení rizika?
Zajímalo by mě, jak se dají efektivně zkombinovat různé ETF, abych snížil celkové riziko svého portfolia. Slyšel jsem, že diversifikace je klíčová, ale nejsem si úplně jistý, jak to udělat správně. Mám na mysli různé sektory, jako jsou technologie, zdravotnictví a energie, ale také bych chtěl zahrnout nějaké mezinárodní ETF, abych měl širší záběr. Jak mám vlastně vybrat ty správné ETF? Měl bych se soustředit na historickou výkonnost, náklady na správu nebo něco jiného? Co třeba korelace mezi různými ETF? Jak moc bych měl brát v úvahu makroekonomické faktory nebo aktuální trendy na trhu? A co když se nějaké ETF v mém portfoliu začnou chovat špatně nebo přestane vyhovovat mým investičním cílům? Jak často bych měl revidovat a případně upravovat své portfolio? Bude lepší mít více ETF s menšími investicemi nebo se spíše soustředit na pár silných ETF s větším objemem investice? Odkud vlastně čerpat informace o tom, jaké ETF zvolit a co je teď aktuální? Cokoliv, co mi pomůže lépe pochopit kombinaci a strategii při výběru ETF pro snížení rizika, by bylo super.