Jaké ETF fondy doporučujete pro pasivní příjem v roce 2025?
Zdravím všechny, přemýšlím o investicích do ETF fondů, protože chci začít budovat pasivní příjem a v roce 2025 bych rád měl nějaké slušné portfolio. Zajímá mě, jaké konkrétní ETF fondy byste doporučili? Sleduji různé trendy a vím, že některé sektory se zdají být slibné, jako je technologie nebo obnovitelné zdroje energie, ale nejsem si jistý, které fondy by mi mohly přinést nejlepší výnosy s minimálním rizikem. Přemýšlím také o tom, jestli je lepší investovat do fondů s vysokými dividendami nebo spíše do těch, které se zaměřují na růst. Mám pocit, že trh se neustále mění a je těžké najít spolehlivé zdroje informací. Jakým způsobem si vybíráte ETF? Sledujete nějaké specifické ukazatele nebo analýzy? A co si myslíte o nákladech na správu? Je lepší jít do fondů s nižšími poplatky, nebo se zaměřit na kvalitu správy? A co třeba geografická diverzifikace – má smysl investovat do fondů zaměřených na rozvíjející se trhy? Budu moc rád za vaše názory a zkušenosti, protože bych rád učinil informované rozhodnutí. Díky!