Charts.cz/Fórum/Jaké kryptoměny frčí v roce 2023 a co za tím stojí?

Jaké kryptoměny frčí v roce 2023 a co za tím stojí?

Zajímalo by mě, které kryptoměny jsou teď na vrcholu popularity a proč je to tak? Slyšel jsem, že Bitcoin stále dominuje trhu, ale co Ethereum? A co další altcoiny, jako třeba Cardano nebo Solana? Je pravda, že některé z nich mají skvělé technologie a velké komunity kolem sebe, což jim pomáhá získat na popularitě? Jaké faktory ovlivňují jejich hodnotu v současné době? Četl jsem o institucionálních investicích do kryptoměn a o tom, jak média ovlivňují nákupní chování lidí. Myslíte si, že nějaké nové trendy nebo události mohou ovlivnit jejich růst nebo pokles? Co říkáte na NFT a jak to souvisí s kryptoměnami? Chtěl bych se dozvědět více o tom, jak lidi rozhodují při investicích do kryptoměn a které projekty podle vás mají největší potenciál do budoucna. Poradíte mi, kde najít aktuální informace, abych se mohl lépe orientovat ve světě moderních financí?

141 slov
1.4 minut čtení
24. 10. 2024
Michal Jílek
Michal Jílek

V roce 2023 je bitcoin pořád king, to se nemění. Ale ethereum taky dává zabrat, hlavně díky smart kontraktům a DeFi projektům. Cardano a Solana to zkouší s rychlostí a nízkýma poplatkama, hodně lidí na ně dává pozor. Je pravda, že kolem těchto altcoinů se utvořily silný komunity, což hodně pomáhá.

Faktory co ovlivňují hodnotu jsou různé, od institucionálních investic až po trendy v médiích. Když noviny píšou o kryptu, lidi začnou víc nakupovat – klasika. A pak taky nesmíme zapomínat na NFT, který jsou teď populární a hodně lidí je spojuje s kryptoměnama, což může přitáhnout nový investory.

Důležitý je i sledovat technologické inovace a regulace, protože ty můžou hodně zamíchat kartami. Pokud chceš být v obraze, sleduj různé kryptoinvestiční platformy nebo YouTube kanály zaměřený na kryptoměny, tam najdeš spoustu aktuálních informací a názorů. Určitě se tímhle směrem dívej na projekty, který mají silný tým a jasnou vizi do budoucna.

150 slov
1.5 minut čtení
8. 9. 2024
Markéta Bártová
Markéta Bártová

V roce 2023 je fakt, že Bitcoin pořád vládne trhu, ale Ethereum taky nezůstává pozadu. Mnoho lidí se teď dívá na DeFi a NFT, což dává Ethereu nový impuls. Cardano a Solana jsou zajímavé projekty s obrovskými komunitami a slušnými technologiemi. Cardano má svůj proof-of-stake systém, což je super pro ekologii, a Solana je rychlá a levná pro transakce.

Hodnotu těchto kryptoměn ovlivňuje spousta faktorů, jako institucionální investice a obecný sentiment na trhu. Média hrají velkou roli v tom, co se dostane do povědomí lidí a kolik peněz do toho nalijí. Taky sleduj trendy jako metaverse a další inovace, co by mohly posunout ceny nahoru nebo dolů.

K NFT se dá říct, že to přitahuje hodně nových investorů do světa kryptoměn, protože lidi chtějí mít něco unikátního. Když investují do kryptoměn, většinou se zaměřují na projekty s dobrou technologií a silným týmem. Takže sleduj novinky, co se děje v blockchain prostoru. Na Twitteru, Redditu nebo různých webinářích najdeš spoustu informací o aktuálních trendech a novinkách.

164 slov
1.6 minut čtení
27. 8. 2024
Pavel Vaculík
Pavel Vaculík