Jak mohu ochránit své investice v DeFi před ztrátou?
Mám na srdci otázku, která mě trápí už nějakou dobu. V posledních měsících jsem se dostal do světa DeFi a začal jsem investovat do různých projektů, ale přiznám se, že mám obavy o to, jak ochránit svoje investice před případnou ztrátou. Slyšel jsem příběhy lidí, kteří přišli o hodně peněz kvůli hackům, chybným smart kontraktům nebo těm nejrůznějším podvodům, které se v tomto prostoru mohou objevit. Jaké kroky bych měl podniknout, abych minimalizoval riziko a udržel své finance v bezpečí? Měl bych rozložit investice mezi vícero projektů, nebo je lepší zaměřit se na pár prověřených a stabilních platforem? Jak moc jsem měl brát v úvahu auditování smart kontraktů a jaké jsou ukazatele kvalitního projektu? Co třeba likvidita a tržní kapitál – jak to ovlivňuje bezpečnost mých prostředků? A co si vůbec o těchto decentralizovaných financích myslíte z dlouhodobého hlediska? Je to riskantní hra, nebo se dá najít způsob, jak minimalizovat rizika a přitom profitovat? Byl bych moc rád za vaše názory a zkušenosti s ochranou investic v tomto dynamickém světě kryptoměn a DeFi.