Jaké jsou nejběžnější rizika při investování do DeFi?
Zajímalo by mě, jaké jsou vlastně hlavní rizika, která by si měl člověk uvědomit, když se rozhodne investovat do DeFi, tedy decentralizovaných financí. V poslední době se o tom hodně mluví a já mám pocit, že to vypadá jako skvělá příležitost, ale zároveň jsem se dočetl i o různých problémech, které mohou nastat. Mám na mysli třeba problémy s likviditou, nebo že se může stát něco s chytrými kontrakty, což zní dost děsivě. Přemýšlím také o tom, jak bezpečné je ukládat svoje kryptoměny do různých DeFi protokolů a zda existuje riziko ztráty peněz kvůli hackům nebo selhání platformy. Je tu také otázka regulací – co když vlády začnou mít problém s DeFi a zavedou nějaké restrikce? Jak moc je důležité sledovat vývoj v tomto oboru? A co vlastně znamená impermanent loss a jak se mu dá vyhnout? Pojďme si říct víc o těchto různých aspektech a co všechno je třeba zvážit před tím, než se do toho pustím. Rád bych slyšel názory zkušenějších investorů a jejich zkušenosti – co byste poradili někomu, kdo chce investovat do DeFi, ale má obavy z těchto rizik?