Co bych měl vědět o ochraně při investování do DeFi?
Zajímá mě, co všechno bych měl mít na paměti, když se rozhodnu investovat do DeFi, protože slyším spoustu různých názorů a informací, ale chci mít jasnější obrázek. Jaké jsou hlavní rizika spojená s DeFi platformami? Měl bych si dávat pozor na nějaké konkrétní věci, co se týče zabezpečení peněženek nebo smart kontraktů? Je pravda, že některé projekty mohou být podvodné nebo nedostatečně zabezpečené? Jak mohu zjistit, jestli je projekt důvěryhodný? Co vlastně znamenají termíny jako impermanent loss a slippage a jak se s nimi při investování do DeFi vypořádat? Jsou nějaké osvědčené postupy nebo nástroje, které by mi mohly pomoci lépe chránit moje investice? A co třeba auditování smart kontraktů – je to opravdu tak důležité a jak poznám, že byl kontrakt řádně auditován? Dále by mě zajímalo, jak fungují decentralizované burzy v porovnání s tradičními burzami a jestli je tam větší riziko ztráty peněz. Měl bych také zvážit rozložení svých investic mezi více projektů, abych minimalizoval riziko? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a tipy k ochraně před potenciálními ztrátami v tomto rychle se měnícím světě DeFi.