Jak bezpečné jsou DeFi projekty vzhledem k jejich standardům?
Slyšel jsem hodně o decentralizovaných financích, nebo jak se tomu říká DeFi, a jsem dost zvědavý na to, jak moc je to všechno bezpečné. V poslední době vídám stále více lidí, kteří investují do různých projektů, ale mám pocit, že ne každý úplně rozumí tomu, jak fungují. Mě zajímá, jestli existují nějaké standardy, podle kterých se tyto projekty posuzují, a jakým způsobem se dá zjistit, jestli je projekt opravdu důvěryhodný nebo jestli hrozí nějaké riziko ztráty peněz. Je pravda, že některé projekty mají auditované smart kontrakty, ale co když i tak něco selže? Může se stát, že i s auditem může být projekt podvodem? Jaké metriky bych měl sledovat při hodnocení těchto projektů? Jsou nějaké známé varovné signály, které naznačují potenciální problémy? A co komunity kolem těchto projektů? Hraje to roli v bezpečnosti? Je lepší investovat do zavedenějších projektů nebo se risknout s novými inovacemi? Připadá mi, že je toho tolik ke zvážení a chtěl bych se ujistit, že dělám správná rozhodnutí. Děkuji za jakékoli rady a zkušenosti!