Co to vlastně jsou NFT a jak mohu začít investovat?
Zajímalo by mě, co vlastně jsou ty NFT, o kterých slyším všude kolem. Vím, že se to nějak vztahuje k digitálním uměním a sběratelským předmětům, ale nemám úplně jasno v tom, jak přesně fungují. Jak se liší od běžných kryptoměn jako Bitcoin nebo Ethereum? A proč jsou vlastně tak cenné? Zaslechl jsem, že lidé za ně platí obrovské částky, ale jak se určuje jejich hodnota? Mám pocit, že je to nějaký nový trend, který hýbe světem umění i technologií. Také bych rád věděl, co všechno mohu koupit jako NFT. Je to jenom umění a obrázky, nebo existují i jiné možnosti? Jak bych měl začít investovat do těchto digitálních tokenů? Musím mít nějakou speciální peněženku nebo platformu, kde se to dá obchodovat? Je něco, na co si mám dát pozor, když začnu s investováním do NFT? Slyšel jsem i o podvodech a rizicích v této oblasti. Jak rozpoznám dobré příležitosti od špatných? A co je v současnosti trendy nebo populární mezi investory do NFT? Rád bych měl nějaký jasný návod pro začátečníky, kteří se chtějí vrhnout do tohoto nového světa. Díky za jakékoli rady!