Charts.cz/Fórum/Jaký je nejlepší čas na investice do realit po pandemii?

Jaký je nejlepší čas na investice do realit po pandemii?

Po celém tom chaosu, co způsobil covid, mě zajímá, kdy je vlastně dobré začít investovat do nemovitostí. Vím, že trh s realitami se hodně změnil a spousta lidí mluví o tom, že ceny šly nahoru, ale jak to bude dál? Mám pocit, že teď je takové divné období – ceny nemovitostí jsou vysoké, ale také se říká, že když se trh stabilizuje, tak by to mohlo být ideální pro investice. Jaký je tedy nejlepší čas na nákup nemovitosti po pandemii? Je lepší čekat na nějakou krizi nebo už teď skočit do vody? A co třeba investice do komerčních nemovitostí versus bytů? Mám strach, že mi něco unikne, pokud budu příliš dlouho čekat. Zároveň se bojím, že bych mohl udělat chybu a koupit něco, co mi pak nevyjde. Jaké máte zkušenosti vy? Co říkáte na současnou situaci na trhu a jaký čas považujete za nejlepší pro vstup do světa realit? Díky moc za rady!

153 slov
1.5 minut čtení
24. 10. 2023
Irena Vojtěchová
Irena Vojtěchová

Jasně, investice do realit teď jsou fakt oříšek. Po covidu se trh dost změnil. Ceny nemovitostí šly nahoru, to je pravda, a teď je to takové rozkolísané. Mnoho lidí čeká na případnou krizi, aby mohli koupit levněji, ale otázka je, jestli se to vůbec stane. Když investuješ do bytů, můžeš mít stabilní příjem z nájmu, ale komerční nemovitosti zas nabízejí větší výnosy, ale i víc rizika. Já bych asi radši začal teď, než čekat na ideální moment, protože ten možná nikdy nepřijde. Zkus si udělat vlastní průzkum trhu, koukni na lokality, které tě zajímají a zjisti, jaké mají potenciál. A hlavně – nebuď nervózní z toho, že něco unikne. Každá investice nese riziko, ale taky šanci na zisk.

118 slov
1.2 minut čtení
29. 6. 2024
Ondřej Machač
Ondřej Machač

Když se podíváš na trh s nemovitostmi teď, je to fakt složitý. Ceny jsou vysoko a spousta lidí čeká, až to spadne, ale nikdo neví, kdy to přijde. Měli bychom si uvědomit, že investování do realit je dlouhodobá hra. Pokud najdeš nemovitost, která má dobrý potenciál a ty si ji můžeš dovolit, klidně do toho jdi. Mnoho lidí říká, že bys měl investovat do bytů, protože poptávka po nájmech stále roste. Ale komerční nemovitosti taky nejsou k zahození, zvlášť pokud se situace stabilizuje. Kdybych byl na tvém místě, řekl bych: neváhej dlouho, ale buď opatrný. Udělej si průzkum a nekupuj něco jen proto, že se bojíš, že ti něco unikne. Můžeš se dostat do problémů, pokud koupíš špatně.

118 slov
1.2 minut čtení
20. 8. 2024
Jaroslav Vávra
Jaroslav Vávra