Můžu si koupit NFT umění jako investici, nebo je to jen módní trend?
Zajímá mě, jestli je rozumné investovat do NFT umění. V poslední době jsem hodně slyšel o tom, jak lidé kupují digitální umění za šílené částky a zdá se, že se kolem toho vytváří jakýsi nový trh. Ale je to opravdu něco, co má budoucnost, nebo je to spíš jen dočasný výstřelek? Zatímco někteří lidé tvrdí, že NFT mohou přinést obrovské zisky a stanou se novým standardem pro vlastnictví umění, jiní varují před tím, že jde jen o módní trend, který brzy vyprchá. Jaký máte názor na to? Myslíte si, že je dobrý nápad investovat do digitálních aktiv, nebo bych měl raději zůstat u tradičnějších investic jako jsou akcie nebo nemovitosti? Také mě zajímá, co byste doporučili jako první krok pro někoho, kdo chce začít s NFT. Jakým způsobem bych měl vybírat umělecká díla a na co si dávat pozor? Bude mi stačit mít pouze peněženku na kryptoměny a účet na tržišti, nebo by mělo být něco víc? A co se týče rizika – jak vysoké je reálné riziko ztráty peněz při investování do NFT? Rád bych slyšel názory těch, kteří už do toho šli. Je možné na tom vůbec dlouhodobě vydělat?