Co dělat, když moje portfolio moc neroste? Mám něco změnit?
Nedávno jsem si začal všímat, že mé investiční portfolio se pohybuje stejně jako krabice s pytlíky – tedy nikam. Mám na mysli to, že když jsem do toho všeho šel, měl jsem velké ambice a očekával jsem, že mé investice, ať už jde o akcie, kryptoměny nebo třeba nemovitosti, budou růst jako houby po dešti. Jenže teď mám pocit, že se točilo jaksi do kruhu a já nevím, co s tím. Jsou to snad špatné investice? Měl bych přehodnotit své strategie nebo dokonce zcela změnit směr? Zkoušel jsem klást otázky ohledně různých trhů a sledoval trendy, ale pořád se mi zdá, že to není ono. V poslední době se hodně mluví o diversifikaci portfolia a o tom, jak je důležité mít pestrou škálu aktiv. Je možné, že moje portfolio je příliš úzce zaměřené? Měl bych investovat víc do kryptoměn nebo naopak zkusit nějaké pasivní fondy? A co ty NFT? Je to něco, čemu bych měl věnovat pozornost? Přemýšlím také o tom, zda by mi pomohlo najít si nějakého investičního poradce nebo se zapojit do nějaké komunity. Odpovědi na tyto otázky mě hodně zajímají. Jaké máte zkušenosti vy? Čelili jste někdy podobné situaci? Jak jste se s tím vyrovnali a co byste mi doporučili? Děkuji za jakoukoli radu.