Jak zjistit, jestli mám dobré portfolio? Jak ho hodnotit?
Když se zamyslím nad tím, jestli mám dobré investiční portfolio, přemýšlím o spoustě věcí. Jak vlastně zjistím, co znamená "dobré"? Mám se dívat na výnosy za poslední rok, nebo je důležitější dlouhodobý výkon? A co když jsem investoval do různých kryptoměn a NFT? Jak to všechno srovnat s akciemi a nemovitostmi? Je důležité mít v portfoliu různé typy aktiv, aby bylo vyvážené, nebo stačí mít jen několik silných investic? Zajímalo by mě také, jak hodnotit riziko. Jak moc bych měl brát v úvahu volatilitu jednotlivých aktiv? Měla by být moje strategie více zaměřena na růst nebo na ochranu kapitálu? A jak často bych měl portfolio přehodnocovat? Je rozumné dělat to každý měsíc, nebo stačí jednou za čtvrtletí? Co když zjistím, že některé investice nefungují podle očekávání - mám je prodat, nebo je držet a čekat na lepší časy? A co vlastně znamená diverzifikace v dnešní době, když trhy tak rychle mění? Pokud máte nějaké tipy na to, jak efektivně hodnotit portfolio a zlepšovat jeho složení, budu vděčný za každou radu.