Jak vybrat nejlepší bondové ETF pro mé investice?
Jsem trochu zmatený ohledně toho, jak vlastně vybrat bondové ETF pro své investice. Možná jsem o tom četl několik článků, ale stále to není úplně jasné. Co vše bych měl vzít v úvahu? Jaký je rozdíl mezi různými typy bondových ETF? Měli bychom se zaměřit na výnos, náklady, nebo třeba na kreditní hodnocení obligací, které jsou součástí těchto fondů? A co likvidita? Je důležité, aby bylo ETF snadno obchodovatelné, nebo to není až tak podstatné? Jak moc bych měl sledovat měnové riziko, pokud investuji do ETF zaměřených na zahraniční dluhopisy? Mám také zohlednit dobu splatnosti těchto bondů? Jaké jsou výhody a nevýhody investování do bondových ETF ve srovnání s přímým nákupem dluhopisů? A co náklady? Jsou nějaké skryté poplatky, na které bych si měl dávat pozor? Odkud vlastně zjistit spolehlivé informace o jednotlivých fondech? Jaké zdroje doporučujete? Vím, že je dobré mít diverzifikaci ve svém portfoliu, ale jak to realizovat konkrétně u bondových ETF? Budu moc vděčný za jakékoliv rady a tipy, které mi pomohou orientovat se v této problematice. Děkuji!