Mělo by se mi vyplatit kupovat fyzické zlato nebo stříbro, nebo raději ETF?
Zajímá mě, co si myslíte o investování do drahých kovů, jako je zlato a stříbro, versus investice do ETF zaměřených na tyto kovy. Přemýšlím o tom, jestli by bylo lepší mít fyzické zlato a stříbro doma nebo někde uschované, nebo jestli se víc vyplatí koupit ETF, které sledují ceny těchto kovů. Jaké jsou pro a proti obou přístupů? Je lepší mít fyzicky držení zlata, když přemýšlím o diversifikaci svého portfolia, nebo je ETF bezpečnější a pohodlnější způsob investování? Co se týče likvidity a poplatků, jak to vypadá? A co měna – ovlivňuje nějak hodnota dolaru nebo eura rozhodnutí mezi fyzickými kovy a ETF? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké specifické rizika spojená s fyzickým vlastnictvím zlata a stříbra, na které bych si měl dát pozor. Můžete mi také říct, zda se v poslední době změnily trendy ohledně toho, co se více doporučuje mezi investory? I taková věc jako pojištění fyzických kovů mi vrtá hlavou. Jak to funguje? Odpovědi na tyhle otázky by mi fakt pomohly v rozhodování. Díky!