Charts.cz/Fórum/Jsou NFT dobrá investice v dnešní době?

Jsou NFT dobrá investice v dnešní době?

V poslední době se kolem NFT točí spousta diskuzí a já bych chtěl vědět, jestli jsou vlastně dobrou investicí nebo ne. Přemýšlím o tom, jak se trh s těmito digitálními aktivy vyvíjí, a jestli je ještě čas se do toho pustit. Je pravda, že některé NFT prodávají za ohromné částky, ale zároveň slyším i o případech, kdy lidé ztratili peníze. Je to hodně riskantní záležitost? Jak to vlastně funguje? Mám pocit, že je to všechno strašně rychlé a chaotické. Kdo určuje hodnotu těchto digitálních uměleckých děl? A co třeba budoucnost NFT? Bude to trend jen na pár let nebo se z toho opravdu stane něco trvalejšího? Zajímalo by mě také, jaké jsou nejlepší platformy, kde mohu NFT kupovat nebo prodávat, a jestli není lepší investovat do něčeho jiného, jako jsou tradiční akcie nebo kryptoměny. Má někdo osobní zkušenosti s investováním do NFT? Co byste mi doporučili? Mám se do toho pustit nebo si raději počkat?

155 slov
1.6 minut čtení
12. 9. 2022
Vlastimil Švanda
Vlastimil Švanda

Něco ti k tomu řeknu. NFT jsou teď fakt v módu, ale jak říkáš, je to dost riskantní. Je to jako s každou investicí, můžeš vydělat balík, ale taky o všechno přijít. Hodnota NFT je většinou určená tím, kolik je někdo ochoten zaplatit, což je dost subjektivní a často založené na hype. Mnoho lidí si myslí, že jsou to jen bubliny, které prasknou.

Pokud tě zajímají platformy, můžeš zkusit OpenSea nebo Rarible, tam se toho prodává hodně. Ale pozor na poplatky za gas, to může být drahé. Co se týče budoucnosti NFT, těžko říct. Možná se z toho stane něco trvalého, ale klidně to může být jen módní vlna.

Osobně bych doporučil začít s malými investicemi, pokud vůbec, nebo radši koukat po tradičních akciích a kryptu. Měj na paměti, že tady je hodně spekulací a emocionálních rozhodnutí. Jestli chceš investovat do NFT, buď opatrný a udělej si pořádně průzkum.

147 slov
1.5 minut čtení
30. 12. 2024
Michal Martínek
Michal Martínek

Jo, NFT jsou teďka dost populární, ale je to fakt risk. Někomu se podaří vydělat balík, jiný zase prodělá. Hlavně je to hodně o hype a trendech, takže hodnota může skákat jako blázen. Kdo určuje cenu? No, většinou poptávka a nabídka, a taky kdo je za tím projektem. Někdy se prodávají za šílené částky, ale pak můžeš mít NFT, co bude nikomu k ničemu. Je dobrý koukat na platformy jako OpenSea nebo Rarible, tam se toho dá dost nakoupit nebo prodat. Ale pokud nemáš zkušenosti, tak bych byl opatrnej. Akcie a tradiční investice mají víc stabilní historii. Pokud se do NFT chceš pustit, tak jen s částí peněz, co si můžeš dovolit ztratit. Jinak to fakt vypadá jako rychlá záležitost, co může brzy vyvanout. Takže radši přemýšlej dvakrát.

128 slov
1.3 minut čtení
27. 12. 2024
Nikola Šťastná
Nikola Šťastná