Charts.cz/Fórum/Budoucnost NFT: Co nás čeká?

Budoucnost NFT: Co nás čeká?

Zajímalo by mě, jak vidíte vývoj NFT v nadcházejících letech. Mám na mysli, jestli si myslíte, že se z NFT stanou běžnou součástí našeho života, nebo to bude jen další módní vlna, která brzy opadne? V poslední době jsem si všiml, že se o NFT mluví čím dál víc v souvislosti s uměním, herním průmyslem a dokonce i s realitami. Ale co to vlastně všechno znamená pro budoucnost investic? Myslíte si, že se NFT vyvinou v něco, co bude mít trvalou hodnotu, nebo je to spíš riskantní spekulace? Jaké jsou vaše názory na regulace kolem NFT? Může to ovlivnit jejich popularitu a dostupnost pro běžné investory? Mám také pocit, že technologie blockchainu a decentralizovaných financí tu hrají klíčovou roli. Jak moc si myslíte, že se zvýší jejich přijetí v mainstreamu? A co myslíte, jakým způsobem může NFT ovlivnit způsob, jakým kupujeme a prodáváme digitální obsah? Je možné, že za pár let budeme mít NFT v každém aspektu našeho života, nebo si je uchovají jen úzké skupiny nadšenců? Rád bych slyšel různé názory a pohledy na toto téma. Jaké máte zkušenosti nebo předpovědi ohledně budoucnosti NFT?

185 slov
1.9 minut čtení
4. 6. 2021
Natálie Hlaváčová
Natálie Hlaváčová

Jasně, tohle je teď fakt aktuální téma. Osobně si myslím, že NFT mají potenciál se ustálit a možná i stát součástí běžného života, ale otázka je, jak se to všechno vyvine. Teď je to hodně o hype a spekulacích, ale jakmile se víc zapojí umělci, herní vývojáři a třeba i realitní trh, může to dostat úplně jinou dimenzi.

Regulace kolem NFT budou hrát velkou roli. Jakmile přijde víc pravidel, může to buď zvýšit důvěru lidí, nebo naopak odradit investory, kteří mají strach z omezení. Technologie blockchainu je jasný základ pro transparentnost a vlastnictví digitálního obsahu, ale otázka je, jestli se to dostane do mainstreamu. Lidi si na to zvyknou, ale musí být jednoduché a přístupné.

Jak říkáš, může to změnit způsob, jakým kupujeme a prodáváme digitální věci. Třeba místo prostého stahování písniček budeš mít možnost vlastnit unikátní verzi s nějakými bonusy. Ale zatím to vypadá spíš jako hra pro pár nadšenců. Uvidíme, jak se to vyvine dál.

157 slov
1.6 minut čtení
29. 5. 2022
Kamila Šťastná
Kamila Šťastná

Tak já si myslím, že NFT mají šanci se usadit v našem životě, ale bude to mít své výkyvy. Teď jsou hodně populární hlavně v umění a hrách, ale co se týče investic – to je dost riskantní, protože hodnota může rychle klesnout. Regulace určitě nějakým způsobem zasáhnou a možná to ochrání lidi před podvody, ale může to taky odstranit část kouzla kolem NFT.

Blockchain a DeFi hrají velkou roli, a čím víc se o tom mluví, tím spíš se to dostane mezi běžné lidi. Ale nevím, jestli to bude pro každýho. Může se stát, že s NFT budeme nakupovat a prodávat víc digitálního obsahu, ale zatím to vypadá spíš na okrajovou záležitost pro nadšence než pro masu. Uvidíme, jak se situace vyvine v příštích letech.

126 slov
1.3 minut čtení
28. 12. 2022
Ondřej Machač
Ondřej Machač