Proč jsou NFT tak populární?
Nedávno jsem narazil na termín NFT a vůbec jsem nevěděl, co si o tom mám myslet. Na internetu se to jen hemží články a videi, kde se o těchto digitálních aktivech mluví jako o revoluci ve světě umění a investic. Ale proč vlastně? Můžete mi někdo vysvětlit, co dělá NFT tak atraktivní pro lidi, že je ochotni za ně platit obrovské sumy peněz? Je to jenom hype, nebo má skutečný smysl a hodnotu? Zajímalo by mě, jestli je to jen záležitost trhu s uměním, nebo se NFT nějakým způsobem dostávají i do jiných oblastí jako hudba, hry nebo dokonce móda. Jaké jsou výhody vlastnictví NFT oproti tradičním formám investování? A co si myslíte o tom, že máme možnost vlastnit něco, co vlastně nemáme fyzicky v rukou? Jak to funguje s tím blockchainem a proč je to pro lidi tolik důležité? Mám pocit, že se okolo toho v poslední době točí spoustu peněz a všichni o tom mluví, ale já prostě nechápu, co je na tom tak úžasného. Může mi tedy někdo přiblížit důvody jejich popularity a jestli se jedná o stabilní investici nebo spíš o krátkodobý trend?