Charts.cz/Fórum/Které akcie se vyplatí koupit na rok 2025?

Které akcie se vyplatí koupit na rok 2025?

Zajímalo by mě, jaké akcie byste doporučili pro investice v roce 2025. Já se snažím investovat do akcií už nějakou dobu, ale přiznám se, že se mi v tom občas ztrácí hlava. Mám pocit, že je teď spousta možností, ale zároveň je to dost riskantní. Uvažoval jsem o technologických firmách, protože ty se zdají být na vzestupu, ale pak jsem slyšel, že i energetické společnosti mají dobrou budoucnost s přechodem na obnovitelné zdroje. Co si myslíte o zdravotnickém sektoru? Tam se prý taky dají najít zajímavé příležitosti. Jak to vidíte s akciemi tradičních firem versus nových startupů? Myslíte, že je lepší investovat do stabilních a osvědčených společností, nebo zkusit štěstí u mladších firem, které teprve rozjíždějí své podnikání? Zajímá mě i názor na dividendové akcie – vyplatí se ještě v dnešní době? Jaké máte tipy nebo zkušenosti s investováním do akcií v příštím roce? Rád bych slyšel názory a doporučení od těch, kteří mají více zkušeností. Děkuji!

157 slov
1.6 minut čtení
25. 9. 2024
Robert Řezáč
Robert Řezáč

Když uvažuješ o investicích na rok 2025, tak určitě zvažuj technologie, protože ty pořád rostou a mají velkej potenciál, zvlášť v oblasti AI a dat. Energetika taky vypadá zajímavě, přechod na obnovitelné zdroje je teď hodně aktuální. Co se týče zdravotnictví, tam jsou taky super příležitosti, hlavně biotechnologie a farmacie se snaží vyvíjet nový léky a technologie, což by mohlo přinést velký zisky. Tradiční firmy ti dají větší stabilitu, ale mladé startupy můžou být riskantní, ale s vysokým potenciálem. Osobně bych doporučil kombinaci obojího – něco stabilního a k tomu pár riskantnějších akcií. Dividendy se vyplatí v dnešní době, když chceš mít pasivní příjem. Celkově to chce diversifikaci a sledovat trendy. Určitě si udělej vlastní průzkum a neinvestuj do něčeho jen kvůli doporučení. Držím palce!

125 slov
1.3 minut čtení
14. 8. 2024
Jakub Šťastný
Jakub Šťastný

Jasně, investování do akcií je fakt náročný a člověk musí mít dost informací a taky nervy. Technologické firmy jsou určitě atraktivní, zejména ty, co se zabývají AI nebo cloud computingem. Mají velký potenciál. Ale jak říkáš, energetický sektor má také hodně co nabídnout, obzvlášť s tím trendem k obnovitelným zdrojům. Například společnosti zaměřené na solární energii nebo elektrická auta by mohly být solidní volba.

Zdravotnický sektor je taky zajímavý, tam se pořád dají najít firmy, které vyvíjejí nové léky nebo technologie. Ale pozor, může to být dost riskantní kvůli regulacím a výzkumu. Co se týče tradičních firem versus startupů, je to fakt o strategii. Tradiční firmy ti dají stabilitu a možná i dividendy, což může být fajn pro pasivní příjem. Na druhou stranu, startupy můžou přinést větší výnosy, ale taky větší riziko.

Dividendy jsou stále důležitý faktor. Mnoho investorů na ně spoléhá jako na stabilní příjem. Takže pokud najdeš dobré dividendové akcie od stabilních firem, může to být rozumná volba. Hlavně si dej pozor na diversifikaci – neměj všechno v jedné oblasti, rozlož to mezi různé sektory. Důležité je taky sledovat aktuální trendy a zůstávat informovaný.

184 slov
1.8 minut čtení
1. 8. 2024
Hana Lacinová
Hana Lacinová