Charts.cz/Fórum/Investice do kryptoměn: Bezpečné nebo riskantní?

Investice do kryptoměn: Bezpečné nebo riskantní?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na názor ohledně investic do kryptoměn. Slyšel jsem, že někteří lidé vydělávají velké peníze, ale také jsem narazil na spoustu příběhů, kde lidé přišli o všechny své úspory. Je tedy investování do kryptoměn bezpečné, nebo je to spíš loterie? Jaké jsou vaše zkušenosti? Myslíte si, že je lepší investovat do stabilnějších aktiv jako akcie nebo reality? A co třeba NFT, jsou tyto nové trendy v kryptosvětě také riskantní, nebo mohou přinést nějakou hodnotu? Jaký je váš názor na volatilitu trhu s kryptoměnami a jak s ní pracovat v rámci investičního portfolia? Je dobré mít nějakou strategii pro ochranu investic, nebo se na to prostě musí jít s důvěrou a doufat v to nejlepší? Děkuju za vaše názory!

123 slov
1.2 minut čtení
14. 7. 2024
Jaroslava Malečková
Jaroslava Malečková

Kryptoměny jsou fakt divoký. Můžeš zbohatnout, ale taky hodně ztratit. Je to mega volatilní, takže je to spíš loterie než bezpečná investice. Já osobně bych to nedoporučil jako hlavní investici, spíš jen nějakou malou část portfolia. Akcie nebo reality jsou asi stabilnější volba. Co se týče NFT, tak tam je to podobný - můžeš narazit na něco hodnotného, ale většinou je to spíš bublina. Když už do toho půjdeš, měj strategii, rozlož si riziko a neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit. Zkrátka a dobře, opatrně a s rozumem.

89 slov
0.9 minut čtení
3. 8. 2024
Štěpán Vyskočil
Štěpán Vyskočil

Investice do kryptoměn jsou fakt na jednu stranu super lákavý, ale na tu druhou dost riskantní. Mám pocit, že spousta lidí se nechá unést vidinou rychlého zisku, ale pak přijdou tvrdě na to, že trh může hodně spadnout. Třeba Bitcoin v minulosti udělal šílený skoky, ale taky neskutečně klesal. Pokud plánuješ investovat, měl bys mít nějakou strategii. Rozhodně bych nedával všechny úspory do krypta, možná tak 10-20% z portfolia a mít i stabilnější věci jako akcie nebo reality. Co se NFT týče, tam je to podobný – některý díla můžou mít hodnotu, ale hodně z nich je taky jen bublina. Volatilita je prostě součást hry a je dobrý s tím počítat. Ochrana investic? Určitě rozložení rizika a třeba stop-loss příkazy, abys neprodělal víc než je nutný. Důvěra je fajn, ale bez rozmyslu bych nešel.

134 slov
1.3 minut čtení
29. 6. 2024
Ivana Pavlíková
Ivana Pavlíková