Kdy začít investovat do ETF pro výnosy z dluhopisů?
Přemýšlím o tom, kdy by bylo nejlepší začít investovat do ETF, když mým cílem jsou výnosy z dluhopisů. Je spousta informací o investicích a různých strategiích, ale já bych rád slyšel názory a zkušenosti ostatních. Jak důležité je načasování? Měl bych čekat na určitý tržní cyklus nebo událost, jako je změna úrokových sazeb, nebo je lepší začít hned? Jaké jsou výhody a nevýhody investování do ETF v tomto ohledu? Vím, že dluhopisy mají tendenci být stabilnější, ale co se stane, pokud ceny dluhopisů vzrostou nebo klesnou? Jaký vliv to má na mé ETF investice? Má smysl diversifikovat s různými typy dluhopisů nebo se soustředit na konkrétní sektor? A co třeba měnové riziko, když se rozhodnu pro mezinárodní ETF? Jak to ovlivňuje celkovou strategii? Zajímalo by mě také, jaké faktory bych měl zohlednit při výběru konkrétních ETF zaměřených na dluhopisy. Existují nějaké konkrétní fondy, které byste doporučili pro začátečníka jako jsem já? Co říkáte na dlouhodobý versus krátkodobý přístup k investicím v tomto segmentu? Děkuji za všechny rady a tipy!