Jak začít investovat do kryptoměn, když nemám žádné zkušenosti?
Nedávno jsem se začal zajímat o kryptoměny a slyšel jsem, že je to skvělá příležitost, jak zhodnotit své peníze. Ale upřímně řečeno, mám úplně prázdné ruce, co se týče znalostí o tomto tématu. Vím, že existuje spousta různých kryptoměn, jako Bitcoin, Ethereum a další altcoiny, ale netuším, jak začít. Jaké jsou první kroky, které bych měl udělat? Měl bych si nejprve prostudovat nějaké základy, nebo jít rovnou na burzu a koupit něco? Jak se vyhnout podvodům a ztrátám při investování? Musím mít nějaký speciální software nebo aplikaci? A co peněženky? Jaký je rozdíl mezi hot wallets a cold wallets a kterou bych měl zvolit pro začátek? Existují nějaké doporučené platformy pro nováčky, které by mohly být užitečné? A na co si mám dávat pozor při výběru kryptoměn k investici? Rád bych také věděl, kolik peněz bych měl do toho vložit na začátku. Je lepší investovat malé částky pravidelně, nebo se pokusit o větší investici jednorázově? A poslední otázka - jak dlouho trvá naučit se orientovat v těchto všech informacích a začít skutečně investovat?