Co to vlastně jsou NFT a jak se do nich můžu zapojit?
V poslední době se hodně mluví o NFT a já vůbec nevím, co si o tom mám myslet. Vlastně jsem slyšel, že jsou to nějaké digitální věci, ale co to přesně znamená? Jaký je to typ investice, a proč by mě to mělo zajímat? Můžu na tom vydělat peníze, nebo je to jenom další bublina, která praskne? A také by mě zajímalo, jak se vlastně do těch NFT můžu zapojit. Musím mít nějaké speciální dovednosti nebo znalosti? Jak se vůbec začíná? Mám si pořídit kryptoměnu, abych mohl nakupovat NFT, nebo jak to funguje? A co všechny ty platformy jako OpenSea nebo Rarible – co to vlastně je, a kterou si mám vybrat? Je tam nějaký rozdíl mezi různými platformami? A pokud bych chtěl vytvořit svoje vlastní NFT, jaký je proces? Je to složité nebo relativně jednoduché? Jak moc je důležité mít kvalitní umění nebo obsah, aby to mělo nějakou hodnotu? A co ochrana duševního vlastnictví – jak funguje v případě NFT? Je tu vůbec nějaká právní záruka, že mi nikdo moje NFT neukradne nebo nezkopíruje? Taky bych rád věděl, jestli mám investovat do NFT jako jednotlivci nebo raději přes nějakou skupinu či fond. Je lepší nakupovat hotové NFT, nebo se soustředit na nové projekty a nadějné umělce? A ještě jedna věc: existují nějaké rizika spojená s investicemi do NFT, na která bych si měl dát pozor? Mám pocit, že je toho hodně a nevím, kde začít. Díky za všechny rady!