Jak začít s diversifikací v kryptoměnách?
Zajímalo by mě, jak vlastně začít s diversifikací v kryptoměnách. Mám nějaké zkušenosti s investováním, ale když se podívám na trh s kryptoměnami, cítím se trochu ztracený. Myslím, že bych měl mít více než jednu nebo dvě kryptoměny, abych snížil riziko, ale nevím, jak si vybrat ty správné. Jaké faktory bych měl brát v úvahu při výběru různých kryptoměn? Je lepší se zaměřit na známější coiny jako Bitcoin nebo Ethereum, nebo bych měl zkusit i méně známé altcoiny? A co NFT? Měl bych je zahrnout do svého portfolia, nebo se soustředit jen na tradiční kryptoměny? Jak vůbec rozdělit investice mezi různé typy aktiv v kryptosvětě? Vím, že je důležité mít plán a strategie, ale jaký je nejlepší způsob, jak začít? Jak často bych měl přehodnocovat své portfolio a kdy je čas na prodej nebo nákup nových kryptoměn? Bude mi stačit sledovat trendy na sociálních sítích a coiny podle jejich výkonu v minulosti, nebo existují lepší způsoby analýzy? Slyšel jsem o různých strategiích jako HODL nebo trading, ale která je vhodnější pro diversifikaci? Opravdu potřebuju studovat technickou analýzu a grafy, abych mohl úspěšně diverzifikovat, nebo existují jednodušší přístupy? Rád bych slyšel názory a rady od lidí, kteří už mají s diversifikací v kryptoměnách nějaké zkušenosti.