Investice do nemovitostí nebo kryptoměn?
Zajímalo by mě, co byste doporučili jako lepší investici – nemovitosti nebo kryptoměny? Před časem jsem začal přemýšlet o různých možnostech, jak zhodnotit svoje úspory. Na jedné straně jsou nemovitosti, které se zdají být stabilní a bezpečné. Mám pár známých, kteří investovali do bytů a chválí si to. Prý to vytváří pasivní příjem díky nájmům a navíc má člověk něco hmatatelného. Vím, že realitní trh může mít své výkyvy, ale celkově na mě působí jako solidní volba. Na druhou stranu jsou tu kryptoměny, které jsou úplně jiná pohádka. Tam je to sice hodně volatilní, ale slyšel jsem o neuvěřitelných výnosech a příbězích lidí, kteří zbohatli doslova přes noc. Zároveň mě ale děsí riziko ztráty peněz v případě propadu trhu. Takže teď nevím, co si vybrat. Když to shrnu, chci se zeptat: jak vidíte potenciál investic do nemovitostí ve srovnání s kryptoměnami? Která možnost má větší šanci na úspěch v dlouhodobém horizontu? Měli jste někdo zkušenosti s obojím? Jaké jsou klady a zápory těchto dvou přístupů? Očekávám různé názory, protože mě zajímají i osobní příběhy lidí, kteří už do obou sfér investovali.