Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do kryptoměn a přitom mít i tvrdé peníze?

Jak začít investovat do kryptoměn a přitom mít i tvrdé peníze?

Zdravím, potřeboval bych poradit ohledně investování do kryptoměn, ale zároveň bych rád zachoval nějakou část svých peněz v tradiční formě, tedy v tvrdých penězích. Jak se to dá vlastně skloubit? Mám na mysli něco jako diversifikaci portfolia, ale nevím, jak na to. Je mi jasné, že kryptoměny jsou dost volatilní a riskantní, což mě trochu děsí. Představoval jsem si, že bych mohl investovat třeba 10-20% svých úspor do kryptoměn a zbytek nechat v klasických investicích nebo na spořicím účtu. Je tohle rozumný přístup? Nechci riskovat všechno a být pak bez peněz. Jaké konkrétní krypto byste doporučili pro začátečníky? A co teda s těmi tvrdými penězi? Měl bych je investovat do akcií nebo realit? Bude to mít vliv na moje schopnosti investovat do kryptoměn? Začínám cítit, že mi uniká hodně informací a rád bych se poučil z vašich zkušeností. Díky moc za jakékoli rady!

143 slov
1.4 minut čtení
17. 12. 2024
Jitka Švábová
Jitka Švábová

Pokud chceš začít investovat do kryptoměn a zároveň mít část peněz v tradičním formátu, tak je tvůj plán s 10-20% investicí do krypto docela rozumný. Je pravda, že kryptoměny jsou vysoce volatilní, takže rozložit riziko je klíčové. Můžeš zkusit třeba Bitcoin nebo Ethereum, to jsou takové základní pilíře, které bys měl zvážit.

Co se týče těch „tvrdých peněz“, je dobrý nápad mít část investic v akciích nebo realitách, protože ti to dodá stabilitu a pasivní příjem. Akcie mají historicky lepší výkonnost než spořicí účty, ale zase záleží na tom, jak velké riziko jsi ochoten podstoupit. Pokud máš ty tvrdé peníze dobře rozložené, tak ti to pomůže se v krypto světě cítit bezpečněji.

Zkus si udělat průzkum a zjistit, jak fungují různé investiční platformy, aby ses mohl dostat k lepším informacím a strategiím. Je dobrý začít s menšími částkami a postupně přidávat, až si budeš jistější. Hodně štěstí!

146 slov
1.5 minut čtení
17. 1. 2025
Miroslava Doleželová
Miroslava Doleželová

Investování do kryptoměn je z pohledu diverzifikace portfolia fajn nápad. Takže když chceš 10-20% svých úspor dát do krypta, to zní rozumně. Zbytek můžeš mít na spořicím účtu nebo v tradičních investicích jako akcie nebo nemovitosti. Dobrý poměr, aby ses cítil bezpečně, ale zároveň zkusil i něco nového. Co se týče kryptoměn pro začátečníky, Bitcoin a Ethereum jsou asi nejlepší volba. Jsou víc stabilní než některý altcoiny a mají širokou akceptaci. Když jde o tvrdé peníze, akcie nebo realitky jsou super, ty ti dají stabilitu a mozek na to, jak funguje trh. Mít část peněz v kryptu ti nemůže moc uškodit, pokud se to dělá rozumně a máš tam i zálohu v těch tvrdých aktivech. Je dobrý mít plán a neinvestovat všechno najednou, ale postupně. A klíčový je sledovat trh a učit se pořád dál.

135 slov
1.4 minut čtení
6. 2. 2025
Kristýna Šebestová
Kristýna Šebestová