Kdy rebalancovat investiční portfolio?
Pokud se snažím spravovat své investice a chci mít nějakou strategii, tak se mi neustále honí hlavou otázka, kdy bych měl rebalancovat své investiční portfolio. Je pravda, že si hodně lidí myslí, že by to mělo být jednou za čas, ale co to vlastně znamená? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní signály nebo indikátory, které naznačují, že je ten správný čas na rebalancování. Myslím tím nejen situaci na trhu, ale třeba i změny v mé osobní finanční situaci. Jak často bych měl kontrolovat poměr akcií a dluhopisů, abych se ujistil, že to odpovídá mému rizikovému profilu? Je lepší se držet určitého harmonogramu, jako například každý rok, nebo spíš reagovat na tržní podmínky a volatilitu? Také jsem slyšel o různých metodách rebalancování - třeba pomocí prahových hodnot nebo pravidelných intervalů. Jaké máte zkušenosti s těmito přístupy? Ať už jste začínající investor nebo máte nějaké zkušenosti na kontě, zajímalo by mě, jak k tomu přistupujete vy. Co vše berete v úvahu při rebalancování portfolia? Děkuji za jakoukoli radu alebo tip!