Co je DeFi a proč bych měl zvážit investici do něho?
Zajímalo by mě, co vlastně znamená ten pojem DeFi, který teď všude slyším. Chtěl bych se dozvědět, jak to celé funguje a proč by mělo být pro mě jako pro investora zajímavé. Vím, že DeFi je nějaký druh decentralizovaných financí a že se to dost liší od tradičního bankovnictví, ale jaké konkrétní výhody to přináší? Mám na mysli věci jako vyšší zisky nebo menší poplatky. Jak vůbec fungují ty decentralizované platformy? Můžu si tam půjčit peníze nebo investovat a jaké jsou rizika, která bych měl mít na paměti? Říká se také, že decentralizace může přinést větší kontrolu nad mými financemi, ale jak to vlastně v praxi vypadá? A co třeba bezpečnost – je to opravdu tak bezpečné, jak se říká? Mám strach z hacknutí nebo ztráty peněz. Je dobré investovat do DeFi přímo nebo spíš skrze nějaké fondy? Také by mě zajímalo, jestli je to vhodné i pro začátečníky nebo jestli bych měl mít už nějaké zkušenosti s kryptoměnami. Celkově vzato, co byste doporučili a proč si myslíte, že by DeFi mohlo být dobrou investiční příležitostí? Díky moc za pomoc!