Charts.cz/Fórum/Jaké akcie bys doporučil pro rychlý zisk v roce 2024?

Jaké akcie bys doporučil pro rychlý zisk v roce 2024?

Přemýšlím o investicích do akcií a zajímalo by mě, jaké akcie byste doporučili pro rychlý zisk v roce 2024. Je jasné, že trhy se neustále mění a je těžké předpovědět, co bude fungovat. Ale mám pocit, že pokud chci zainvestovat, měl bych vědět, které společnosti mají teď silný růstový potenciál nebo nějaké novinky, které by mohly zvýšit jejich hodnotu. Zajímá mě hlavně technologie a zdravotnictví, protože tyhle sektory se mi zdají být na vzestupu. Není to ale jen o těchto oblastech, slyšel jsem i o zajímavých příležitostech v energetice nebo u startupů, které začínají nabízet nové produkty. Jaké faktory bych měl brát v úvahu při výběru akcií? Měly by mě zajímat také dividendy nebo spíš růst? A co třeba investice do ETF? Máte nějaké konkrétní tipy nebo zkušenosti s akciemi, které by mohly přinést rychlý zisk? Budu rád za jakékoli názory a rady. Děkuji!

144 slov
1.4 minut čtení
5. 1. 2025
Alena Tichá
Alena Tichá

Když chceš rychlý zisk, zaměř se na akcie v technologiích a zdravotnictví, to je jasný. Měj na paměti, že některé firmy jako ty v oblasti AI nebo biotech mají hodně potenciál. Taky sleduj startupy, co přicházejí s novými produkty, ale tam je to riziko vyšší. Pokud tě zajímají dividendy, tak to je spíš pro dlouhodobější investice. Růstové akcie ti ale můžou přinést víc peněz rychleji. A ETF jsou super pro diverzifikaci, což je důležitý, když investuješ. Takže vybírej pečlivě a nezapomeň sledovat novinky a trendy v oborech, který tě zajímají.

90 slov
0.9 minut čtení
17. 10. 2024
Zuzana Fojtíková
Zuzana Fojtíková

Takže, pokud hledáš akcie s rychlým ziskem, fakt záleží na trhu a aktuální situaci. Sektor technologií a zdravotnictví je určitě na vzestupu, takže tam bych se podíval na společnosti jako třeba nějaké biotech firmy nebo cloudové služby. Když už mluvíme o technologiích, tak firmy zaměřené na umělou inteligenci by mohly mít velký potenciál, protože to je teď hodně žádané.

Taky je dobrý všímat si firem, co mají novinky nebo inovativní produkty, jako třeba startupy v oblasti obnovitelné energie nebo fintech. Tyhle sektory rostou a mohly by ti přinést rychlý zisk.

Co se týče dividend, já bych to teď moc neřešil, spíš se zaměřil na růstové akcie, protože chceš rychlý zisk. ETF jsou taky dobrá volba, protože ti umožní diverzifikovat investice a snížit riziko.

Fakt důležitý je sledovat zprávy a trendy na trhu, číst analýzy a být v obraze s tím, co se děje. Před investováním si udělej vlastní průzkum a zjisti si o firmách víc info než jen čísla. Takže hodně štěstí!

162 slov
1.6 minut čtení
14. 1. 2025
Adam Bartoš
Adam Bartoš