Je dobrý nápad rozšířit portfolio o kryptoměny?
V dnešní době se hodně mluví o kryptoměnách a jejich vlivu na investiční trhy. Zajímalo by mě, jestli je rozumné zahrnout do svého investičního portfolia také kryptoměny. Mám pocit, že se hodně lidí snaží diversifikovat a přidávat do svých investic něco nového a inovativního, ale zároveň mám obavy z volatility a rizika, které kryptoměny přinášejí. Je to tedy dobrý krok pro někoho, kdo už má nějaké zkušenosti s akciemi a nemovitostmi? Jaké jsou výhody a nevýhody investování do digitálních měn? A co třeba NFT, mají také smysl jako součást portfolia? Jak se vlastně liší investice do kryptoměn od tradičních investic? Co byste doporučili začátečníkům, kteří chtějí do tohoto světa nahlédnout? Je potřeba mít nějaké speciální znalosti nebo dovednosti, aby člověk mohl úspěšně investovat do kryptoměn? Vím, že trh se neustále mění a je dost nepředvídatelný, ale přesto mě zajímá názor zkušenějších investorů. Může mít investice do kryptoměn pozitivní dopad na celkové portfolio nebo je lepší se soustředit na klasické možnosti jako akcie nebo dluhopisy?