Jaká jsou hlavní rizika spojená s DeFi projektama?
Zajímalo by mě, jaká jsou vlastně ta hlavní rizika, která bych měl mít na paměti, když se rozhodnu investovat do DeFi projektů. Slyšel jsem, že decentralizované finance přinášejí spoustu výhod, ale obávám se, že bych mohl narazit na nějaké problémy. Představte si, že vložím peníze do nějakého protokolu a pak zjistím, že je to podvod nebo že platforma nebyla dostatečně zabezpečená. Jaké konkrétní hrozby bych měl sledovat? Může to být nedostatek regulace a jak to ovlivňuje bezpečnost mých investic? A co třeba technické problémy nebo hacky – jak často k nim dochází a jak se bránit? Také mě zajímá, jestli jsou nějaké specifické projekty, které by mohly mít větší riziko než jiné. Je dobré podívat se na historii projektu nebo jeho tým před tím, než do něj investuji? A co třeba likvidita a volatilita – jak moc bych se měl bát o své peníze při těchto faktorech? Určitě by bylo super dostat nějaké tipy od lidí, kteří už mají zkušenosti s DeFi, abych si mohl udělat lepší obrázek o tom, do čeho se chystám vložit své finance.