DeFi: Jak to vlastně funguje a proč by mě to mělo zajímat?
Dobrý den, poslední dobou se dost často setkávám s pojmem DeFi a přemýšlím, co to vlastně je. Slyšel jsem, že jde o decentralizované finance, ale jak to všechno funguje? Jaké technologie a principy stojí za tímto fenoménem? Zajímalo by mě, jestli je pravda, že DeFi umožňuje lidem půjčovat si peníze bez nutnosti tradičních bank a jaké to má výhody a nevýhody. Také by mě zajímalo, jak se v tomto prostoru pohybují tokeny a co přesně jsou smart kontrakty. Mám pocit, že je to něco velmi revolučního, ale je to pro mě ještě trochu španělská vesnice. Můžete mi vysvětlit, proč by mělo DeFi zajímat i mě jako investora? Jaké příležitosti v oblasti investic se nabízejí a co bych měl mít na paměti předtím, než do toho skočím? Je to vůbec bezpečné nebo tu hrozí nějaká rizika? Co když se na trhu něco pokazí? Můžete mi také doporučit nějaké platformy nebo projekty, které by stály za pozornost? Rád bych věděl víc o tom, jak začít investovat do DeFi a na co si dát pozor, abych se vyhnul případným ztrátám.