Jak mohou ETF fondy generovat pasivní příjem?
Zajímalo mě, jak přesně ETF fondy fungují, když mluvíme o pasivním příjmu. Mám pocit, že jsem na internetu narazil na spoustu informací, ale pořád mi to nedává úplně smysl. Jak vlastně tyto fondy vydělávají peníze a jakým způsobem se z toho dá získat nějaký ten pasivní příjem? Je to jako s akciemi, že dostáváte dividendy, nebo je to něco jiného? A co se stane s penězi, když si je tam necháte ležet delší dobu? Zajímá mě i to, jestli je to rizikové nebo jestli jsou ETF považovány za bezpečnou investici. Jak velkou částku bych měl investovat, abych mohl očekávat nějaký ten pasivní příjem? A co když trh klesne? Ovlivní to nějak mé výnosy? Bylo by fajn se dozvědět víc o tom, jaké konkrétní ETF fondy jsou nejlepší na generování toho pasivního příjmu a zda existují nějaké konkrétní strategie nebo tipy, které by mi mohly pomoci. Taky si nejsem jistý, jestli by bylo dobré mít víc než jeden ETF, nebo jestli stačí jeden jediný. Byl bych vděčný za jakékoli rady a zkušenosti od těch, kteří už s ETF fundy něco zažili.