Charts.cz/Fórum/Kde najít nejnovější informace o sektorových ETF v rozvíjejících se zemích?

Kde najít nejnovější informace o sektorových ETF v rozvíjejících se zemích?

Zajímá mě, kde bych mohl najít aktuální a spolehlivé informace o sektorových ETF zaměřených na rozvíjející se trhy. Je to téma, které mě poslední dobou hodně fascinuje, protože rozvíjející se země nabízejí zajímavé možnosti pro investice, ale je těžké se v tom všem orientovat. Rád bych věděl, jestli existují nějaké specializované weby nebo platformy, které se věnují analýze a sledování těchto fondů. Možná znáte nějaké finanční zpravodajské portály nebo blogy, které pravidelně aktualizují informace o novinkách a trendech v oblasti sektorových ETF? Případně by mě zajímalo, jestli sledujete nějaké konkrétní analytiky nebo influencery na sociálních sítích, kteří se zabývají touto problematikou. Hledám také tipy na nástroje pro sledování výkonu těchto ETF a na co si dávat pozor při rozhodování o investicích do těchto fondů. Děkuji za jakékoliv rady!

128 slov
1.3 minut čtení
21. 1. 2025
Alois Brychta
Alois Brychta

Pokud hledáš aktuální info o sektorových ETF v rozvíjejících se zemích, doporučuji začít na portálech jako Morningstar nebo Yahoo Finance. Tam najdeš základní data a analýzy. Také je dobrý se mrknout na ETF.com, kde mají specializovanou sekci pro ETF a často aktualizují novinky.

K analýze trendů můžeš sledovat blogy jako Seeking Alpha, kde se občas objeví zajímavé články o investování do rozvíjejících se trhů. Na sociálních sítích pak sleduj @TheETFInvestor nebo @etftrends, ti dělají dobré shrnutí a sdílejí novinky.

Co se týče nástrojů pro sledování výkonu, můžeš vyzkoušet platforms jako TradingView nebo Finviz. Ty ti umožní sledovat grafy a různé metriky. A hlavně si dej pozor na vysoké poplatky za správu a likviditu fondů, to může dost ovlivnit tvůj výnos. Dobré je taky sledovat geopolitické události, protože ty můžou mít velký vliv na rozvíjející se trhy.

136 slov
1.4 minut čtení
19. 1. 2025
Vojtěch Šulc
Vojtěch Šulc

Kdybych měl doporučit, tak se určitě podívej na weby jako Morningstar nebo ETF.com. Ty mají slušné analýzy a informace o různých sektorových ETF v rozvíjejících se zemích. Taky sleduj Bloomberg nebo CNBC, občas tam najdeš dobré články o investicích a trendech. Na sociálních sítích mi přijdou fajn lidé jako Josh Brown nebo Meb Faber, ti často zmiňují ETF a obecně trhy.

Jako nástroj na sledování výkonu ETF doporučuji třeba Yahoo Finance nebo Google Finance, tam si můžeš nastavit sledující portfolio a mít přehled. Při investování do těchto fondů si dej pozor na volatilitu a ekonomické faktory v těch zemích, protože tam může být dost nepředvídatelno.

Hlavně buď opatrný a dělej si důkladný výzkum.

113 slov
1.1 minut čtení
31. 1. 2025
Jaroslav Roubal
Jaroslav Roubal