Jaké ETF fondy se vyplatí koupit v roce 2025?
Zajímalo by mě, jaké ETF fondy by mohly být zajímavé pro nákup v roce 2025. Myslím, že investice do ETF jsou teď velmi populární a přitahují spoustu lidí, kteří chtějí diverzifikovat své portfolio s menším rizikem než při investování do jednotlivých akcií. Přemýšlím, jestli je lepší zaměřit se na nějaké specifické sektory, jako jsou technologie, energie nebo zdravotnictví, nebo jestli je lepší vsadit na něco širšího, jako je celkový trh. A co třeba nové trendy jako ESG fondy? Mají smysl v dlouhodobém horizontu? Jaké výnosy můžou tyto fondy přinést, pokud bych je držel delší dobu? A co si myslíte o situaci na trhu v roce 2025, bude to dobrý čas na investice do ETF? Mám obavy, že ceny mohou být ještě hodně volatilní. Zároveň bych chtěl vědět, jaký je nejlepší způsob, jak si vybrat správný ETF fond – na co se mám zaměřit? Je lepší zvolit fond s vyššími poplatky, ale lepším výkonem, nebo raději něco levnějšího? Vím, že každý má jinou toleranci k riziku, takže jak to vidíte vy? Co byste doporučili začátečníkovi v oblasti investic do ETF? Jaké platformy jsou nejlepší pro nákup těchto fondů? Bude to stát hodně peněz na začátku? Děkuju za vaše názory a rady.