Jaké investice se vyplatí mít v portfoliu, abych se chránil proti inflaci?
V dnešní době, kdy inflace neustále roste a trhy jsou tak nestabilní, jako nikdy předtím, mě napadá, jaké investice by mohly být tou správnou volbou pro ochranu mého portfolia. Zajímalo by mě, jestli existují konkrétní typy aktiv, které by mohly poskytnout nějakou ochranu proti klesající hodnotě peněz. Slyšel jsem, že zlato je tradičně považováno za bezpečný přístav v dobách inflace, ale co třeba nemovitosti? Mám na mysli investice do realit nebo fondy zaměřené na nemovitosti – jsou skutečně schopny udržet hodnotu v čase, když ceny rostou? Také by mě zajímalo, jaký vliv mají akcie na ochranu proti inflaci. Měl bych se zaměřit na určité sektory nebo společnosti, které mají historicky stabilní výkonnost během obdobích ekonomických turbulencí? A co kryptoměny? Jsou nějaké z nich považovány za dobrou ochranu proti inflaci, nebo je to spíš spekulativní hra? Rád bych také věděl, zda existenční alternativní investice jako umění nebo sběratelské předměty mohou hrát roli v mém portfoliu v boji proti inflaci. Jaká kombinace těchto aktiv by mohla být ideální pro maximalizaci ochrany mého majetku? Vím, že každý má jiný názor na to, co funguje nejlépe, ale zajímal by mě pohled více lidí na tuto problematiku. Jaké máte zkušenosti s ochranou portfolia před inflací a co doporučujete?