Jaké jsou hlavní výhody investování do ETF fondů?
Zajímalo by mě, proč se vlastně tolik lidí v poslední době obrací k ETF fondům jako k jedné z hlavních možností investování. Co je na těchto fondech tak přitažlivého? Když se podívám na trh, vidím, že ETF nabízejí širokou škálu aktiv, což mi přijde jako velká výhoda. Ale co všechno to obnáší? Jaké konkrétní benefity přináší investice do těchto fondů ve srovnání s tradičními akciemi nebo podílovými fondy? Mám pocit, že je to i o diversifikaci a nižších poplatcích, ale jak moc je to důležité? Zaznamenal jsem také, že ETF mohou být obchodovány jako akcie během celého dne na burze, což by mohlo být zajímavé. Je to skutečně tak výhodné? A co likvidita – je snadnější dostat se k penězům, pokud bych potřeboval? Taky mám obavy ohledně volatility trhů – jak jsou na tom ETF v tomto ohledu? Zajímalo by mě i to, zda existují nějaké specifické rizika spojená s investováním do ETF, o kterých bych měl vědět. Vlastně by mě zajímalo úplně všechno kolem tohoto tématu. Jaké jsou vaše zkušenosti a názory na investování do ETF fondů?