Charts.cz/Fórum/Co bych měl vědět předtím, než diverzifikuji své portfolio o kryptoměny a NFT?

Co bych měl vědět předtím, než diverzifikuji své portfolio o kryptoměny a NFT?

Zajímá mě, co všechno bych měl zvážit, než se rozhodnu přidat do svého investičního portfolia kryptoměny a NFT. Slyšel jsem, že kryptoměny jsou velmi volatilní a můžou mít obrovské výkyvy ceny, ale zároveň slyším o některých úspěšných investorech, kteří na tom vydělali. Jaké jsou klíčové faktory, které bych měl mít na paměti? Měl bych se podívat na konkrétní projekty nebo platformy, kde tyto digitální aktiva nakupuji? A co vlastně NFT? Je to opravdu dobrý způsob, jak investovat, nebo je to spíš bublina? Jaké jsou rizika spojená s investováním do těchto nových technologií? Mám se bát podvodů nebo ztráty peněz? Také by mě zajímalo, jestli je lepší začít s menšími částkami a postupně zvyšovat investice, když získám více zkušeností. Jaký je vlastně rozdíl mezi různými kryptoměnami a jak si vybrat tu správnou? V neposlední řadě, jak zabezpečit své investice v kryptoměnách a NFT? Je něco, co bych měl vědět ohledně daňových povinností při obchodování s těmito aktivy? Děkuji za jakoukoli radu alebo tipy!

162 slov
1.6 minut čtení
21. 10. 2024
Jakub Vaněk
Jakub Vaněk

Když zvažuješ investování do kryptoměn a NFT, je dobrý mít na paměti pár věcí. První a asi nejdůležitější je volatilita – ceny můžou skákat nahoru a dolů jako blázen, takže se připrav na nervy. Ověřuj si projekty, které tě zajímají, a podívej se na jejich komunitu a tým. Některý NFT jsou fakt bublina nebo hype, tak buď opatrný. Když začínáš, je rozumné investovat menší částky, dokud si nezískáš víc zkušeností. Každá kryptoměna má jinou technologii a účel, takže prozkoumej rozdíly a najdi tu, co ti sedí. Zabezpečení je klíčový – používej hardwarové peněženky a dvoufaktorovou autentifikaci. A nezapomeň na daně; v některých zemích můžeš mít povinnost hlásit zisky z obchodování s kryptoměnami. Takže jo, dej si na čas, informuj se, ať nedopadneš špatně.

123 slov
1.2 minut čtení
22. 9. 2023
Barbora Bartošová
Barbora Bartošová

Když přemýšlíš o investování do kryptoměn a NFT, je dobrý mít na paměti pár věcí. Za prvé, volatilita je fakt – ceny můžou lítat nahoru a dolů jako na horský dráze. Místo toho, abys hned skočil do velkých investic, zkus začít s menšíma částkama. Tím si uděláš lepší představu o tom, jak to funguje.

Pak si dej pozor na projekty, do kterých investuješ. Je dobrý projít si whitepapery a zjistit, co za tím stojí. Nezapomeň na podvody – kryptosvět je plnej scamů, takže buď opatrnej a vybírej dobře platformy, kde nakupuješ. Co se NFT týče, je to dost spekulativní trh a někteří říkaj, že je to bublina. Zjisti si, co ti konkrétní NFT přináší, než do toho vrazíš prachy.

Rizika jsou v tomhle oboru obrovský - ztráta peněz je reálná. Také si zjisti něco o daních; většina zemí chce svůj podíl z tvých zisků. Zabezpečení je taktéž klíčový – používej hardwarové peněženky na uchování krypta a buď opatrnej s online burzama. Jo a nezapomeň se vzdělávat; čím víc víš, tím líp se ti povede.

172 slov
1.7 minut čtení
2. 6. 2023
Vlastimil Švanda
Vlastimil Švanda