Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do NFT pro nováčky?

Jak začít investovat do NFT pro nováčky?

Investování do NFT je teď moc populární, ale já jsem úplný nováček a nevím, jak s tím začít. Nikdy jsem nekupoval žádná digitální aktiva a mám z toho trochu strach. Kde bych měl začít? Jaké platformy jsou nejlepší pro nákup NFT? Musím mít nějakou kryptoměnu, abych mohl začít, nebo existují i jiné způsoby? Jak se vlastně NFT prodávají a kupují? Je to složitý proces, nebo to zvládne každý? Vím, že existují různé typy NFT, jako jsou digitální umění, sběratelské karty nebo dokonce virtuální nemovitosti. Mám se soustředit na něco konkrétního, nebo je dobré zkusit víc různých věcí? Co když udělám chybu a koupím něco bez hodnoty? Existují nějaké tipy pro nováčky, které by mi mohly pomoci vyhnout se běžným chybám? A nakonec, jakou částku bych měl do investic do NFT vložit na začátku? Můžete mi prosím poradit, jak se v tom celém vyznat a udělat první krok do světa NFT? Děkuji!

151 slov
1.5 minut čtení
5. 11. 2024
Helena Marková
Helena Marková

Investování do NFT může být ze začátku trochu matoucí, ale je to vlastně jednoduchý proces. Nejprve si musíš pořídit kryptoměnu, většinou Ethereum, protože většina NFT funguje na jeho síti. Můžeš si ji koupit na burzách jako Coinbase nebo Binance a pak ji převést do peněženky jako MetaMask, což ti umožní připojit se k různým NFT tržištím.

Když už máš peněženku, doporučuju zkusit platformy jako OpenSea nebo Rarible. Tyto tržiště jsou user-friendly a najdeš tam spoustu různých typů NFT – od digitálního umění po herní objekty. Co se týče investic, začni s menší částkou, klidně pár desítek dolarů, abys neměl velké ztráty, když bys udělal chybu.

Ohledně toho, co kupovat – klidně si vyzkoušej různé typy NFT a sleduj trendy. Zjisti, co tě baví. Ale pozor na hype! Někdy lidi kupují věci, které pak ztratí hodnotu. Zkus si udělat domácí úkoly ohledně projektu a autora.

A ještě jeden tip: nestresuj se, když něco nekoupíš hned. Trh je dost volatilní a je lepší počkat na správnou příležitost než nakupovat impulzivně. Takže dej si čas a uvidíš, jak se to vyvine.

176 slov
1.8 minut čtení
12. 1. 2024
Karel Paleček
Karel Paleček

Jasně, začít s NFT může bejt trochu zmatený, ale není to tak složitý. Nejprv si musíš pořídit nějakou kryptoměnu, většinou ETH, protože většina NFT funguje na Ethereum blockchainu. Můžeš si založit účet na burze jako Coinbase nebo Binance, koupit tam ETH a pak ho převést do peněženky jako MetaMask.

Pak se podívej na platformy jako OpenSea nebo Rarible, kde se ty NFT prodávaj. Je dobrý začít s něčím levnějším, abys nemusel investovat hned velký peníze. Co se týká typů NFT, můžeš zkusit digitální umění nebo sběratelský karty – záleží na tom, co tě baví.

Hlavně si dej pozor na projekty, do kterých investuješ – sleduj komunity a recenze. Není to zas tak složitý, když máš základní znalosti a trochu zdravýho rozumu. Radši zkusíš víc věcí a uvidíš, co tě chytne. A s kolik penězi začít? No, doporučuji něco jako 100 dolarů na vyzkoušení. Neinvestuj víc, dokud se v tom nevyznáš lépe. Hodně štěstí!

153 slov
1.5 minut čtení
18. 7. 2024
Ondřej Pernica
Ondřej Pernica