Co mám dělat, když jsem koupil falešné NFT?
Před pár dny jsem si pořídil několik NFT, o kterých jsem si myslel, že jsou skutečně vzácné a jedinečné. Investoval jsem do nich celkem slušnou částku, protože jsem věřil, že jejich hodnota poroste a budu mít zajímavou investici do budoucna. Jenže teď mě dost trápí myšlenka, že jsem možná naletěl a koupil falešné NFT. Jak to vůbec poznat? Je nějaký způsob, jak zjistit, jestli je to pravé? Co mám dělat dál? Mám se snažit kontaktovat prodejce nebo obchodní platformu, kde jsem to koupil? Myslím, že je to docela neprůhledné a bojím se, že už je pozdě na vrácení peněz nebo na nějaké řešení. To je přece nějaká podvodná praktika, která by měla být nějak potrestána. Ale co vlastně může člověk udělat, když už je takhle v pasti? Dají se tyto falešné NFT nějak vrátit nebo vyměnit za skutečné? A co když se mi podaří je prodat dál, neudělám tím někomu jinému také stejnou nepříjemnost? Jak se bránit takovým situacím v budoucnu? Je dobré mít nějaké tipy na bezpečné nakupování NFT a na co si dát pozor při investicích do digitálního umění? Vím, že NFT trh roste a já jsem chtěl být jeho součástí, ale teď mám pocit, že jsem udělal obrovskou chybu.