Jak poznám, že je NFT podvod?
V poslední době se stále více mluví o NFT a o tom, jak mohou být skvělým způsobem investování a získávání unikátních digitálních aktiv. Ale jak vlastně poznat, jestli je nějaké NFT podvod? Někde jsem slyšel, že na trhu jsou lidi, kteří se snaží využít nevědomosti ostatních a prodávají falešné nebo bezcenné NFT. Jak mám vědět, jestli je projekt důvěryhodný? Je dobré se podívat na historii tvůrce NFT nebo třeba na to, zda je kolem něj nějaká komunitní podpora. Co když najdu NFT, které vypadá zajímavě, ale nemohu najít žádné informace o autorovi? Může to být varovný signál? A co cenová volatilita – může hrozit riziko, že cena NFT klesne na nulu nebo že se mi nedaří ho prodat? Slyšel jsem také o různych platformách, kde se NFT prodávají. Jak poznat, která z nich je bezpečná? Když mám už podezření, že něco není v pořádku, co bych měl dělat? Je tu nějaký způsob, jak zjistit pravost NFT před jeho zakoupením? Občas se objevují i případy krádeže digitálních aktiv a já bych nechtěl přijít o peníze. Také mě zajímá, zda existují nějaké technické aspekty nebo konkrétní znaky, podle kterých bych mohl poznat podvodná NFT. Například, jak se liší kvalitní a nekvalitní projekty? Jak velký vliv má tým za projektem na jeho důvěryhodnost? Rád bych porozuměl všem těmto aspektům, abych se vyhnul nepříjemnostem a případným ztrátám. Jak to tedy všechno správně rozpoznat?