Můžu investovat do ETF i s malým rozpočtem?
Přemýšlím o investování do ETF, ale mám docela malý rozpočet a nevím, jestli je to vůbec možné. Zajímalo by mě, jestli se dá začít investovat třeba jen s pár tisíci korunami, nebo jestli je potřeba mít větší částku. Jak to vlastně funguje, když chci koupit podíly v ETF a kolik peněz bych měl mít na účtu, abych to mohl udělat? Slyšel jsem, že některé platformy umožňují nákup podílů i bez minimálního vkladu, ale je to skutečně výhodné? Co když má člověk jen malou částku a chce ji investovat smysluplně – bude mít za takových okolností smysl investice do ETF? A co vůbec znamená diversifikace v kontextu malých investic? Mohu si tímto způsobem vytvořit nějakou stabilní finanční základnu, nebo je lepší počkat, až budu mít více peněz? Mám strach, že když investuji málo, tak to nebude mít žádný efekt a spíš o ty peníze přijdu. Jaké jsou rizika a na co bych si měl dávat pozor? Rád bych slyšel názory ostatních, kteří třeba začínali s menšími částkami. Jak jste to zvládli a jaké máte tipy pro někoho, kdo teď zvažuje podobný krok?