Jak fungují NFT a proč jsou teď tak populární v umění?
Zajímalo by mě, jak přesně fungují NFT, protože slyším o nich všude kolem a mám z toho trochu zmatek. Co vlastně znamená to "nezaměnitelné"? Jaký je rozdíl mezi NFT a klasickými digitálními soubory? A proč je pro umělce tak důležité, že mohou prodávat svoje díla jako NFT? Mám pocit, že to má něco společného s blockchainem, ale nejsem si jistý, jak to všechno do sebe zapadá. Vím, že někteří umělci za své digitální umění dostávají obrovské částky peněz a chci pochopit, jak k tomu vůbec došlo. Je to jen módní trend, nebo je v tom něco víc? Jak můžou investoři vydělat na NFT? A co když chci sám nějaké NFT koupit nebo vytvořit – co bych měl vědět? Předpokládám, že je to nějak složité, ale potřeboval bych nějaké jasné vysvětlení. Jak se vlastně určuje hodnota těchto digitálních sběratelských předmětů a co by mohlo být důvodem k jejich prudkému vzestupu v hodnotě? Kdo jsou ti hlavní hráči na trhu s NFT a jak moc ovlivňují to, co se stane s cenami? Rád bych znal názor někoho, kdo se v tom vyzná a dokáže mi to osvětlit.