Charts.cz/Fórum/Kde najít aktuální informace o fondech a jejich výkonnosti?

Kde najít aktuální informace o fondech a jejich výkonnosti?

Mám dotaz ohledně toho, kde bych mohl najít spolehlivé a aktuální informace o různých fondech a jejich výkonnosti. Zajímám se o investice a vím, že je důležité sledovat trendy a vývoj, aby bylo možné činit informovaná rozhodnutí. Všude vidím různé články a webové stránky, ale nejsem si jistý, které z nich jsou důvěryhodné. Existují nějaké specializované platformy nebo webové portály, které byste doporučili pro sledování fondů? Jakým způsobem mohu rychle a efektivně zjistit, jak si jednotlivé fondy vedou v porovnání s trhem? Zajímalo by mě také, zda jsou k dispozici nějaké mobilní aplikace nebo nástroje, které by mi mohly pomoci s monitorováním výkonnosti mých investic. A co třeba sociální sítě? Může být Twitter nebo LinkedIn užitečný pro získávání informací o fondech? Pokud máte nějaké tipy na konkrétní zdroje nebo metody, které používáte, budu velmi vděčný za vaše rady. Je to pro mě důležité téma a rád bych se na něm více vzdělal.

152 slov
1.5 minut čtení
5. 11. 2023
Milena Kotková
Milena Kotková

Pokud hledáš spolehlivé info o fondech, tak můžeš začít na stránkách jako Morningstar nebo LYNX. Ty mají dobré analýzy a porovnání fondů, takže si uděláš obrázek o jejich výkonnosti. Další možnost je prohlížet weby jako ČSOB nebo Raiffeisen, kde mají taky přehledy o svých produktech.

Na mobilní aplikace doporučuji třeba aplikaci Revolut nebo Trading 212, obě nabízí i analýzy a historické údaje o fondech. Pokud chceš sledovat trendy, tak Twitter a LinkedIn jsou super pro sledování odborníků v oblasti investic. Tam najdeš spoustu zajímavých postů a článků, co ti můžou pomoct.

A nezapomeň koukat na ekonomické zprávy a blogy, tam se často objevují tipy a analýzy, které ti mohou rozšířit obzory. Dobré je mít víc zdrojů, abys měl komplexní pohled na věc.

120 slov
1.2 minut čtení
4. 12. 2023
Richard Tvrdík
Richard Tvrdík

Tak jo, pár tipů, kde hledat info o fondech. Určitě se mrkni na stránky jako Morningstar, tam mají dobré analýzy a porovnání fondů. Další je třeba Češka ČNB, co se týče regulovaných fondů – tam najdeš oficiální informace. Pak můžeš zkusit i Investiční weby nebo portály jako Fio banka nebo Patria. Ty mají obvykle nějaké tabulky s výkonností fondů.

Co se týče mobilních app, tak třeba Robinhood nebo Revolut mají i funkce pro sledování investic, což může být užitečný. A ano, na Twitteru a LinkedInu najdeš spoustu odborníků a analýz, ale musíš si ověřovat zdroje, aby ses nedostal k bludům. Hlavně si dej pozor na to, co čteš a od koho to je. Tak hodně štěstí s investicema!

118 slov
1.2 minut čtení
27. 7. 2024
Jaroslava Jirásková
Jaroslava Jirásková